Sådan finansierer vi vores ferier

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Vi rejser meget, og det er der mange, der ikke helt kan forstå, at vi har råd til. Både jeg og Lulu (min kæreste) har helt almindelige jobs, og selv vores familie kan ikke forstå, at vi har råd til det. Derfor har vi besluttet at løfte sløret en smule for, hvad vi gør. Så kan du jo se, om det er noget, du kan bruge i din hverdag.

Vi låner til ferien – men smart

Lad mig med det samme indrømme, at vi optager lån for at rejse, men vi gør det bestemt ikke med hovedet under armen, og vi sparer skam også op. I øvrigt er det ikke kun lån, vi benytter os af. Vi bruger også kreditkort på den smarte måde.

Vi er super skarpe på at holde øje med de gode tilbud på rejser, der findes, så vi kan slå til, når de er der.

Vi har begge stor fleksibilitet arbejdsmæssigt og kan tage ferie med meget kort varsel, og det er nok en forudsætning for at kunne bruge denne metode.

Lad os sige, at vi har sparet 9.000 kroner op. Så kommer der et tilbud på lige præcis den rejse, vi gerne vil tage på, og tilbuddet er på 14.000 kroner for eksempel.

Så mangler vi jo 5.000 kroner for at kunne slå til på det tilbud, ikke? Her er, hvad vi gør i den situation:

Enten betaler vi rejsen med vores kreditkort eller vi tager et kviklån! Ja – de ofte meget udskældte kviklån er faktisk geniale til formålet. Vi låner de manglende 5.000 kroner, og så betaler vi dem tilbage indenfor den frist, der gør, at det reelt er et gratis kviklån.

Nogle gange kan vi ikke magte at betale tilbage indenfor fristen, men så betaler vi lånet ud så hurtigt, vi kan – og æder renteudgiften, der jo også er fradragsberettiget.

Regnestykket holder faktisk! Lad os sige, at det koster os 1.500 kroner i renter at låne pengene – men at vi sparer 5.000 kroner ved at kunne slå til her og nu på et tilbud. Så har vi altså stadig en nettobesparelse på 3.500 kroner!

Nogle vil nok spørge, hvorfor vi ikke blottager et almindeligt banklån. Det gør vi ikke, fordi det ganske enkelt er for besværligt – og man skal jo forklare i øst og vest for at låne i banken nu om dage.

Sørg for at have styr på sygesikring

Det er klart, at selvom vi er unge, kan vi blive syge på en ferie, og så er det altså meget vigtigt at have styr på sygesikring og evt. rejseforsikring. Vi har selvfølgelig styr på det blå sygesikringskort (se mere om blå sygesikring her)

Nogle gange er det bare ikke nok, og så må vi tegne en rejseforsikring, men det er som regel ganske billigt at gøre. Vores råd til dig er: Sørg for, at du er dækket godt ved sygdom i udlandet!

Konklusionen?

Lad os bare slå fast, at lån kan koste penge i renter og gebyrer, men det er for ensidigt at regne på det alene. Hvis du vil købe noget – en rejse eller noget andet – der normalt koster for eksempel 20.000 kroner, og du kan få det her og nu på et særtilbud til 16.000 kroner, kan du spare 4.000 kroner. Men det kan du ikke, hvis du ikke har 16.000 kroner i likvider, vel?

Lad os sige, at du låner de 16.000 kroner, og det koster dig 2.000 kroner i renter og gebyrer – så har du altså stadig sparet 2.000 kroner ved at kunne slå til her og nu! Det giver da mening, ikke?

The following two tabs change content below.

Bente H.

Jeg hedder Bente, og det har jeg gjort, siden jeg blev døbt. Sådan er det, og det har jeg vænnet mig til.

Nyeste indlæg af Bente H. (se alle)

Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *