Hundefoder

Ikke alle hunde skal have samme hundefoder eller samme mængde hundefoder – hunde er forskellige ligesom mennesker. Store hunde skal have flere proteiner for at vokse, hvorimod små hunde skal have knap så mange.

Hvalpe eller unge hunde skal have andet foder end voksne fordi de skal have noget at vokse af. Der findes rigtig meget forskelligt foder og madbranchen er ekstrem svær at blive klog på. Du kan spørge i den lokale dyrebutik, hvad de anbefaler eller på dyrehospitalet, hvad de mener – Find dyrlæger og dyrehospitaler på Dyr.dk.

Har man en stor race skal man dog være opmærksom på at hunden får det rigtige foder, ellers kan den vokse forkert og få dårlige hofter mv. Derfor skal man helst ikke give hunden rester indtil den er blevet halvanden år og er færdigudviklet.

Godt hundefoder

Der er dog store individuelle forskelle fra hund til hund: Hvad der er et godt foder for den ene hund, er ikke nødvendigvis godt foder for den anden. Det er vigtigt, at du kigger på din hund. En sund hund vil virke glad og se sund ud. Pelsen skal være normal, tæt, blank og fastsiddende uden skæl. Hunden skal virke glad og aktiv. Afføringen skal være fast og regelsmæssig, ikke ildelugtende, tynd eller misfarvet – Find godt og billigt hundefoder på Dyr.dk.

Der findes meget godt foder på det danske marked. Hvis din hund ikke trives på sit nuværende foder, bør du skifte til et mere velegnet foder. Det nye foder skal introduceres over en periode på 7 dage, så hundens mavetarmkanal kan nå at vænne sig til foderet.

Vær kritisk og lad være med at udsætte din hund for alt for mange fodereksperimenter, før det rette foder findes. Hvis du har svært ved at finde et foder, der dækker hundens komplette behov, kan du supplere hundens foder med kosttilskud. På Dyr.dk`s Foderfinder – kosttilskud kan du finde det kosttilskud, der er mest velegnet til din hund.

Kontakt din dyrlæge, hvis din hund virker nedstemt eller utrivelig. Der findes en mængde foderrelaterede sygdomme som dyrlægen vil kunne diagnosticere efter en grundig klinisk undersøgelse. Visse hunderacer er særligt disponeret for at udvikle bestemte foderrelaterede sygdomme:

Dalmatiner har særlig risiko for at få urat urinsten, mens f.eks. Bedlington terrier og West Highland White terrier kan være særlig disponeret for leverbetændelse pga. kobberforgiftning. Hos Schæferhund ses en forøget tendens til nedsat mængde bugspytkirtel-enzymer.

Godbidder

Hvilke godbidder skal man købe? Det er lidt efter hundens smag. Der findes tusindvis af forskellige godbids producenter og nogle er dyrere end andre. Vi har dog gjort noget helt andet med vores hunde – lav dine egne godbidder.

Skinke godbidder
Tag ned i supermarkedet og køb en pakke skinketern. Din hund vil elske dem og lystre godt.

Pølse godbidder
Køb en pakke pølser og skær dem i små stykker. Din hund vil helt sikkert elske dem.

Lever godbidder
Personligt bliver levergodbidderne anvendt til trænings godbidder hjemme hos os. Vores hund elsker dem over alt på jorden. Køb en pakke lever og lad leveren koge i 30-60 minutter. Når den er færdig skær den i stykker og du har de perfekte træningsgodbidder – ulempen ved disse godbidder er at det ikke lugter særlig godt mens de bliver kogt.

Rester
Skær resterne fra aftensmaden i stykker og brug dem (frikadelle, steg mv) – din hund vil elske variationen.

The following two tabs change content below.

Bente H.

Jeg hedder Bente, og det har jeg gjort, siden jeg blev døbt. Sådan er det, og det har jeg vænnet mig til.

Nyeste indlæg af Bente H. (se alle)

Disclaimer
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *