Kropsform og tøj

Vi vil alle gerne klæde os, så vi fremhæver vores fortrin, og har du lidt til gården og gaden – og måske lidt på maven også, er det med at vise det frem på den bedste måde. Hvordan gør man så det? Hvilke nederdel, jeans, jakker, toppe etc. passer bedst til din kropstype?

Æbleform

Her har du typisk slanke ben og store bryster, og du har det meste af din vægt på din mave og øvre del af din krop. Æbleform kaldes også nogle gange for diamant- eller ovalform.

For æbleformede gælder det om at skabe en talje. Det gør du ved at skabe en illusion om en timeglasform med dit tøj. Vis dine slanke ben frem, og træk dermed opmærksomheden væk fra din mave.

Gå efter pencil nederdele, der går til knæet, skinny jeans, jakker uden detaljer foroven, der når til hoften, toppe med V-hals for eksempel. Shorts virker også godt for æbleformede. Gå generelt efter tøj, der skaber talje.

Pæreform

Her har du typisk brede hofter og lår og en defineret talje. Pæreform er meget almindeligt.

For pæreformede gælder det om at skabe balance med overkroppen.

Gå efter toppe med detaljer eller print, højtaljede nederdele, lange jakker og blazere, boot cut jeans. Gå også efter noget med bælter, der er med til at vise din talje.

Timeglasform

Sandsynligvis den mest eftertragtede facon på grund af en velproportioneret krop. Store bryster, defineret talje og en rund bagdel – noget vi alle sammen gerne vil have. Det er let at klæde timeglasfacon på. Find tøj, der er flatterende for dine kurver.

Undgå tøj med flæser, da det ikke fremhæver din facon. Gå efter den mere klassiske stil som pencil nederdele etc.

Hvor køber man bedst tøj, hvis man er rund?

Det er det evige og klassiske spørgsmål, og heldigvis er der i dag fantastiske muligheder online. Udvalget er simpelthen bedre på nettet, og der både bedre kvalitet og smartere modetøj i store størrelser at hente på nettet.

Min favoritbutik er en butik, der ligger på Samsø, hvor vi holder flere ferier årligt, Heldigvis har Rikke, der ejer butikken, også åbnet en webshop, så jeg kan shoppe året rundt 🙂

For mig er det simpelthen den bedste modebutik online i Danmark!

 

 

The following two tabs change content below.

Bente H.

Nyeste indlæg af Bente H. (se alle)

Disclaimer
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *