Afsted nu

Her er stille i huset. Meget stille. Vi har haft et skænderi. Min mand blev sur over min jammer over, at her er koldt og dårligt vejr. Men sådan er det altså. Han synes ligesom, at jeg burde lade være med at jamre og gøre noget ved det: Tænd op i pejsen, strik en varm sweater, lav en kop te.

Ud at rejse NU

Han ved godt, hvorfor jeg jamrer: Det er, fordi jeg vil væk herfra den sure trummerum. Og han ved, at jeg har lagt en plan, men han gider ikke tale om det lige nu. Så jeg sidder her ved min pc og gør noget ved det. Jeg er ved at lede efter billige rejser. Jeg vil et eller andet sted ned sydpå, hvor der er varmt og massevis af sol. Have lov til at slappe af og bare nyde tilværelsen sammen med min mand.
Min mand ser en basketballkamp i tv’et. Han gik op ovenpå og smækkede med døren. Tændte for tv-apparatet, og jeg kan kun lige høre en svag stemme fra en eller anden entusiastisk kommentator.
Pejsen er ved at brænde ud. Jeg lægger et stykke brænde på. Tager en slurk af min te og leder videre. Har ikke endnu fundet det ideelle sted.

Afsted uden børn

Børnene er store og kan godt være alene hjemme i en uge. De har prøvet det før. Det gik godt. Lige nu er de ude hos nogle venner. Jeg er begyndt at kredse ind, hvor jeg vil hen. Nordafrika. Marokko eller Egypten. Det kunne være spændende. Og der må der da være lunt selv i november.

Afbudsrejse eller billige fly?

Klikker ind på et site, der har afbudsrejser (Se her) såvel som meget billige flybilletter til Egypten. Der er flere afgange inden for den næste måned. Det er da lidt usædvanligt, synes jeg. Er der sket noget i Egypten, som gør, at folk har aflyst deres rejer? Jeg mener ikke at have hørt om bombeattentater eller katastrofer dernede. I hvert fald ikke i meget lang tid. Måske har rejseselskabet lavet overbookninger, og forsøger nu at komme af med de sidste pladser? Det må være den logiske forklaring. Jeg finder en rejse, der ser dejlig ud. Hotellet er pænt, der er personale, der taler engelsk. Falder lidt i staver. Lytter. Basketballkampen er slut. Jeg sender en sms til min mand: ”Tager du fri i ugen fra d. 5 – 12 december?” Han har ventet på sms’en. Hans svarer lige med det samme: ”Ok – hvor skal vi hen?” Helt bevidst svarer jeg ikke direkte på hans spørgsmål. Jeg skriver: ”Fint, jeg booker nu. – smiley”. Der sker intet.

Jeg booker afbudsrejserne til os. Får en bekræftelse på bookingen og sætter mig til at se et eller andet talkshow i tv’et. Samtidigt flår jeg i garnet, som jeg er ved at strikke et halstørklæde med. Til min store datter.

Der går en halv time. Så kommer min mand ind i stuen. ”Nå, har du booket?” Han er ikke sur på mig længere, kan jeg mærke. ”Ja, det har jeg.” ”Hvor skal vi så hen i den uge?”, ”Til Egypten.” ”Dejligt, jeg har altid ønsket mig at se dig ride på en kamel.”

The following two tabs change content below.

Bente H.

Nyeste indlæg af Bente H. (se alle)

Disclaimer
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *