Mange seniorer bruger netdating til at finde nye venner

Netdating har taget verden med storm. De første online datingsites så verdens lys i starten af 90’erne. Der var Internettet lige netop avanceret så meget, at alle kunne sende og modtage billeder og små videoclips. Billedkvaliteten var ikke noget at råbe hurra for, sammenlignet med i dag. Men det var nok til at skabe opmærksomhed og røre i samfundets andedamme. Et billede kan sige mere end tusinde ord, selv med en opløsning på 250×140 pixels.

Forløberen for netdating var kontaktannoncer. Men som sagt, et billede siger mere end tusinde ord. Og at bruge billeder til kontaktannoncer var dyrt og utrygt. Alle kan jo købe bladet med kontaktannoncerne. Der var absolut ingen kontrol, udover at køberen måske skulle dokumentere en alder over 18. Det var ikke særlig tryghedsskabende i forhold til kontaktannoncer, og derfor blev de aldrig så populære i den brede befolkning.

Hvordan mødtes folk egentligt i de gamle dage?

Hvis du tilhører før-Internettet generationen, vil du måske undre dig over spørgsmålet. Men for unge under 30 er det det meget relevant. For dem er netdating så almindelig som mælk i kaffe. Ikke alle gør det, men alle kender det, og det er helt normalt.

Folk mødtes i fritidsklubber, i barer og caféer, på stranden og på arbejde eller skole. Det gør de også stadig. Men derudover mødes de flittigt online. Ikke kun på dedikerede netdating sider, men også igennem de mange sociale medier.

Men hvad med seniorer? Hvordan mødtes de, inden der var netdating?

Det var faktisk slet ikke så nemt for dem at møde nye mennesker. Mange seniorer går ikke længere på arbejde. De frekventerer heller ikke strandene så meget. Barer og caféer, i noget omfang, men de går ikke ud så meget som unge. Så er der aftenskoler og bingohaller tilbage. Så netop for seniorer, er netdating en gudsendt gave.

Fra skepsis til accept

De første online datingsider blev mødt med stor skepsis. Først og fremmest var der en vis usikkerhed overfor noget, der var helt nyt. På samme tid er netdating meget personligt og intimt, så det var ikke nemt, at tage det til sig. Den anden bekymring var sikkerheden. Der fandtes endnu ikke engang love mod digital kriminalitet.

Bankansatte med en flair for IT skrev fx koder der omdirigerede bittesmå ørebeløb til deres konti. Disse beløb var hvert for sig for små til at blive opdaget. Men over tid kunne de vokse sig til millioner. Bankerne har i mellemtiden lært denne lektion. De gør det nu systematisk, og det er helt legalt for dem.

Bekymringer om sikkerheden ved online dating har helt sikkert haft deres berettigelse. Men i dag er de rykket meget i baggrunden. De sociale medier har vist vejen, igennem deres system med konstante gensidige vurderinger og anmeldelser. Hvor vidt de sociale medier stod model for netdatingsider eller omvendt, kan diskuteres. I dag er der mange ligheder for hvordan de fungerer. Men netdatingsider har faktisk været først.

Nogle netdatingsider er blevet gamle, sammen med deres brugere

Mange af de oprindelige netdatingsider trives stadig i bedste vilkår. Det er sider match.com, som er verdens største, og dating.dk som er Danmarks største og også en af verdens ældste. Disse sider er blevet modne sammen med deres brugere.

I den nyere tid har netdatingsider mere og mere set potentiale i den støt voksende andel af seniorer i vores aldrende samfund. Der er kommet flere og flere netdatingsider der specifikt er lavet til seniorer. Og deres popularitet vokser hurtigt. Senior.dk, 40, 50, og 60 plus sider er kun nogle af eksemplerne. De bruges flittigt af seniorer, både til dating, sexdating og til at finde nye venner og kammerater.

The following two tabs change content below.

Palle Larsen

Palle Larsen er freelance skribent med kompetencer indenfor et bredt spektre af emnefelter.

Nyeste indlæg af Palle Larsen (se alle)

Disclaimer
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *