Mere tid til hinanden

De fleste moderne familier har alt for travlt. Med typisk to forældre som arbejder og børn, som går i skole og har venner og fritidsaktiviteter at passe, så er der ikke efterladt meget plads i den daglige kalender til bare at læne sig lidt tilbage og slappe af sammen som familie. Ofte har forældrene også mere at se til end blot deres arbejde. Mange forældre har også egne fritidsaktiviteter at passe samtidig med, at de måske også skal deltage i møder og lign aktiviteter, som ligger ud over deres normale arbejdstid. Måske har de også involveret sig i noget foreningsarbejde, bestyrelsesarbejde eller tilsvarende gøremål, som tager en del af deres tid.

Skolereformen

Skolereformen, som blev indført i 2014, var heller ikke med til at gøre livet lettere for børnefamilierne. Den satte ekstra pres på både børn og forældre samt deres hverdag sammen. Ofte er der ikke næsten ikke engang tid til, at børnene selv kan nå at fragte sig fra skolen og til deres fritidsaktiviteter længere. De er ofte blevet afhængige af, at deres forældre eller evt. bedsteforældre har mulighed for at hjælpe dem med transporten. Og så klages der over, at danske børn er overvægtige!? Det giver næsten sig selv, at vi skal få sådanne problemer, når vi indretter vores samfund, som vi gør.

Med skolereformen kom også et krav om, at skolerne skulle indføre mere motion i skoletiden. Men når børnene så samtidig sænker deres mængde af bevægelse i fritiden, så er vi lige langt. Eller i værste fald måske endnu værre, så får børnene nu endnu mindre motion. Hvilket også afspejles af oplevelserne i flere idrætsklubber, som ser, at børnene simpelthen dyrker mindre og mindre sport. Nogle kommer kun en gang om ugen, hvor de tidligere måske var til sport to gange om ugen. Og andre igen har fravalgt at gå til mere end en enkelt sportsgren, hvor de måske tidligere havde tid og overskud til to idrætsgrene.

Tag jer tiden

Uanset de ydre påvirkninger er det som udgangspunkt familiens eget ansvar at sørge for at tage sig tid sammen. Om det så er en enkelt gang om ugen, at I afsætter tid til at spille et kortspil. Eller om I en gang i mellem trækker stikket og tager en weekend i sommerhus eller om I bare kører en tur ud i landet og oplever noget sammen.

Kvalitetstid sammen som familie er vigtigt. Det er med til at styrke familiebåndene og sikre, at man hele tiden er tæt på hinanden og med større sandsynligvis derved bevarer sammenholdet og ikke vokser fra hinanden.

Slip væk fra hverdagens stress og jag

De små åndehuller i hverdagens stress og jag er vigtige. Både for det enkelte individs velbefindende og for familien som helhed. Uden afbræk fra den trummerum man lever i, kører man let sur i tingene. Med tiden kan det let udvikle sig til en mistrivsel, som det kan være svært at komme af med igen.

Så tag jer mere tid til hinanden. Det er vigtigere end I måske umiddelbart tror. Den tid I investerer i hinanden nu, er givet godt ud på længere sigt.

The following two tabs change content below.

Palle Larsen

Palle Larsen er freelance skribent med kompetencer indenfor et bredt spektre af emnefelter.

Nyeste indlæg af Palle Larsen (se alle)

Disclaimer
,
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *