Næsten 100 år med underholdning fra Disney koncernen

Grundlagt i 1923 varer det ikke længe inden The Walt Disney Company kan fejre 100 års fødselsdag. Og hvilke fantastiske 100 år. Ikke mange firmaer kan bryste sig af at have sat et så stort aftryk på den ganske verden, som Disney.

Disneys fantastiske univers strækker sig fra alle de populære figurer i de så velkendte tegnefilm og blade/bøger over de mere moderne animerede film og til de store forlystelsesparker, som man efterhånden finder over hele verden. Disney figurerne finder man også i et utal af andre former som f.eks. bamser/dukker, tryk på tøj el.lign.

Disney har på magisk og forunderlig vis formået at tryllebinde generationer igennem næsten 100 år og er blevet en kommerciel succes af næsten astronomiske dimensioner.

Mickey Mouse – den ukronede Disney konge

Mickey Mouse er og bliver favoritten blandt de mange sjove og underholdende figurer, som Disney har skabt. Og i år kan denne lille mus fejre ikke mindre end 90 års fødselsdag. Og vanen tro, går det selvfølgelig ikke stille for sig.

Eksempelvis har Ravensburger skabt et af verdens største puslespil netop for at hylde Mickey. For puslespil med Disney motiver er nemlig endnu et af de mange steder, hvor du kan finde figurer, steder osv. med ophav i Disney historierne.

Det fantastiske puslespil, som Ravensburger har kreeret hedder slet og ret Disney: Mickey Mouse – 90 år. Puslespillet er på hele 40.320 brikker (ja, du læste rigtigt!) og fylder i samlet tilstand ikke mindre end 680 x 192 cm. Så det er ikke et puslespil, som alle og enhver lige har plads til. Puslespillet koster ca. 3700,- kroner og kan f.eks. købes her hos hyggeonkel.dk.

Puslespillet er en fantastisk hyldest til ikke blot Mickey Mouse, men til hele Disney verdenen. Det vidner om hvor populære de kære Disney figurer er blevet.

Fremtiden for Disney koncernen

Hvem ved? Mon ikke Disney koncernen tager 100 år mere? Det er der i hvert fald meget som tyder på. Firmaet Disney er still going strong og har fingrene i mere end nogensinde. Der bliver kreeret, skabt og udviklet som aldrig før og koncernen rummer i dag flere aktiviteter end den nogensinde har gjort og denne udvikling ser ikke sådan ud til at stoppe op lige foreløbig.

Disney er i dag en global underholdningsvirksomhed af de helt store og der er ikke mange i samme kaliber. Det bliver spændende at se, hvilket nye aktiviteter Disney vil kaste sig over i de kommende år. Men som både internettet og hele underholdningsbranchen udvikler sig, skal der nok komme nyt til løbende.

 

The following two tabs change content below.

Palle Larsen

Palle Larsen er freelance skribent med kompetencer indenfor et bredt spektre af emnefelter.

Nyeste indlæg af Palle Larsen (se alle)

Disclaimer
,
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *