Forlovelsesringe i Danmark kontra USA

Jeg er dansk og bor i USA og har en amerikansk kæreste. Vi har snart været sammen i 5 år og er blevet enige om, at det snart er tid for os at blive forlovet og senere gift. Det har også afstedkommet nogle snakke om, hvilke traditioner vi vil følge med forlovelsesringe og med vielsesringe, da de jo er forskellige i Danmark og i USA. Og vi har da kigget en del på forlovelsesringe online også.

Som jeg husker det fra Danmark, har man begge en forlovelsesring, som man bærer på den venstre ringfinger. Når man så bliver gift, flytter man den over på den højre ringfinger. I det meste af Europa skal ringen også på den venstre finger, når man er gift, men for lande som Spanien, Norge og Danmark er det på højre hånd.

I USA får kvinden en forlovelsesring af manden, som hun bærer på venstre hånd. Det er typisk en ring med en flot diamant. Manden har typisk ikke en forlovelsesring.

Fra forlovelsesringe til ægteskabet

Når man så bliver gift, får hun en vielsesring, som ligner meget de ringe, vi kender fra Danmark, som er mere traditionelle. Dog er der tit små diamanter på ringen. Hun går så med begge på den samme finger. Man har forlovelsesringen øverst og vielsesringen underst på fingeren. Manden har så en mindre prangende vielsesring, som passer i stilen med hendes, men de er ikke ens, som vi kender det fra Danmark.

Min kæreste har holdingen, at jeg skal have en diamantringe på begge hænder, så vi er gift i begge lande. Dermed skal jeg ikke flytte ringen, når jeg er i Danmark, men har ringe på begge hænder. Det er både en sød og fantastisk ide.

Smykker til mænd er mere udbredt i USA end i Danmark, men trenden vinder også stærkt frem i Danmark. Især armbånd til mænd er meget populære i USA.

Som mand hvad er din holdning til ringe til mænd, herre ringe og herresmykker?

The following two tabs change content below.

Bente H.

Nyeste indlæg af Bente H. (se alle)

Disclaimer
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *