Fyrværkeri til byfest

Jeg var på et tidspunkt til en slags byfest i den by, jeg bor i. Det var en af de store fester med masser af flotte skibe i havnen, musik og koncerter på pladserne rundt omkring, lækker mad i gaderne og selvfølgelig en helt masse mennesker.

Byfesten, som varede flere dage, blev rundet af med et brag af et fyrværkerishow. De fleste havde sikkert overværet shows tidligere – men det her var virkelig en særlig oplevelse, fornemmede jeg. For det første var de vejrmæssige forhold på plads. Der var stort set ingen vind, ligesom der heller ikke var skyer på den mørke himmel. Det var en sensommeraften, så vi alle kunne stå udenfor og nyde det ved havnen, uden at være ved at fryse ihjel.

En helt særlig stemning

Da fyrværkeriet startede, blev vi klar over, at det ikke kun var øjnene, der skulle opleve. Der var nemlig arrangeret musik til. Det var helt utroligt smukt. Arrangørerne havde valgt forskelligt musik i forskellige genrer og sat det sammen, så det indholdsmæssigt refererede til byen, havnen og festen. Musikken var velkendt – meget af det var pop – og gæsterne kunne dermed stå og nynne med, mens de så på farverne, som sprang rundt på himlen.

Skræddersyet fyrværkeri

Selve fyrværkerishowet var også bygget op, så det harmonerede med musikken. Både hvad angår tempo og illustrationer. Raketterne kom nemlig, så de passede perfekt til musikkens takter, alt imens de ’tegnede’ symboler og gav farver på himlen, som passede til musikkens indhold. Det var helt vildt fantastisk at se på.

Det var også ret specielt at stå der på havnen blandt en masse fremmede menneske og dele så smuk en oplevelse med dem alle. Under de mange brag på himlen, stod der en begejstret forsamling af mennesker, som var bjergtaget af det, de så og hørte. Oplevelsen var på én gang poetisk, festlig og romantisk. Jeg har ikke tidligere oplevet et festfyrværkeri i relation til musik – men det gav virkelig oplevelsen et ganske særligt præg.

Perfekt arrangeret

Fyrværkerne var samlet på en bro i byen. Forinden havde de brugt timevis på at stille det hele an. Arrangementet var placeret ganske fint, så hele byen kunne nyde showet, og publikum kunne stå ved havnekanten på begge sider af broen og se det hele fra første parket. Derudover var enkelte privilegerede borgere sejlet ud på fjorden i deres båd for at nyde fyrværkeriet væk fra menneskemyldret. Jeg forestiller mig, det heller ikke har været nogen dårlig oplevelse.

Da fyrværkeriet var ovre, stod folk helt målløse og sagde næsten ingenting. Mest bare lyde: ”Neeeej”, ”hold da op”, ”viiiiildt”. Der var ikke rigtig nogen ord, der kunne beskrive det.

Fra midten på broen

Fyrværkerne oppe fra midten af broen – som i øvrigt var afspærret – må også have fået sig en speciel oplevelse ud af det.  Godt nok er de vant til fyrværkeri i stor stil, men det må alligevel have gjort indtryk at stå på midten af en bro med hele byen som publikum og overvære deres reaktioner på festfyrværkeriet. Der er ikke mange jobs, hvori man får den slags direkte ros og applaus for det arbejde, man yder. Ikke desto mindre var det helt sikkert velfortjent. Aldrig har jeg set fyrværkeri i så smuk en udgave.

The following two tabs change content below.

Bente H.

Nyeste indlæg af Bente H. (se alle)

Disclaimer
,
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *