Hvilken type flagstang skal du vælge?

Når du skal finde en ny flagstang til dit hus er den største beslutning hvilken type materiale den skal være. Der findes overordnet to forskellige typer. Glasfiber og natur træ. Begge typer virker rigtig godt i Danmark, men hvorfor skal man vælge den ene frem for den anden?

Der er fordele og ulemper ved begge dele. De fleste mener at en træflagstang er det eneste rigtige. Men der er noget mere arbejde med det i forhold til en glasfiber flagstang. Glasfiber flagstænger er altid hvide, hvilket også er den mest brugte farve i Danmark. Den farve gør den også let at vedligeholde.

Træ flagstænger findes både i hvid og naturlig træ. Der er noget helt specielt over en flagstang der ikke er hvid men træfarvet. Det giver et helt specielt look som mange ser som være det autentiske look.

Glasfiber flagstænger

Vedligeholdelsen på en glasfiberflagstang er det største arbejde. Den skal mindst en gang om året rengøres for alger. Alger sætter sig let på overfladen og det skal selvfølgelig behandles, det kan gøres med sæbevand. Dvs så snart flagstangen er lagt ned så er det en hurtig omgang at få den gjort ren.

Glasfiber flagstænger leveres næsten altid med vippe beslag. Det gør vedligeholdelsen meget lettere. Du kan se priser på glasfiber flagstænger her.

Træ flagstænger

På samme måde som med en glasfiber flagstang skal du have flagstangen lagt ned for at kunne rengøre den. Rengøringen foregår helt som med alt andet træværk. Du starter med at give den en omgang algerens hvis den er meget ramt. Ellers er det træbeskyttelsen du skal have i gang med. Du kan med fordel lægge stangen på to bukke for at kunne male hele vejen rundt.

Fordi flagstangen er lavet af at naturprodukt kan der opstå revner i den. Dem kan du fylde ud med acryl spartelmasse før du maler. Så bliver den så god som ny igen. Du bør som minimum male din flagstang hvert andet år for at den holder længst muligt. Du kan se priser på træ flagstænger her.

Hvordan vælger man flagstang?

Som du kan læse ovenfor er vedligeholdelses arbejdet på en træflagstang noget større end for glasfiber. Men der er meget mere charme over at have en flagstang i træ. Mange har også holdningen at en træflagstang er den “rigtige” flagstang og glasfiber er noget moderne pjat. Glasfiber bruges mest erhvervs mæssigt og træ er mest brugt i private haver hos dem som har tid til vedligeholdelsen.

Fordelen ved en træflagstang er at den er lettere at lave reparationer på selv hvis uheldet er ude. Hvor en stang af glasfiber er næsten umulig at gøre noget ved selv. Hvis jeg skulle vælge ville jeg uden tvivl vælge en glasfiber flagstang, alene af den grund at vedligeholdelsen er minimal. Og jeg vil hellere kigge på flaget der blafre i vinden end at svede over vedligeholdelsen.

 

The following two tabs change content below.

Bente H.

Nyeste indlæg af Bente H. (se alle)

Disclaimer
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *