Ungdomsarbejdsløsheden er eksploderet!

Ungdomsarbejdsløsheden er tredoblet siden finanskrisens indtog, og det er især udkantskommuner, der er ramt benhårdt. Kigger man nogle år tilbage, helt nøjagtig til juni 2008, var kun 4,4% af unge mellem 16-29 år arbejdsløse. Det tal hedder i dag 13%, hvilket svarer til 41.670 unge.

Rent geografisk er der stor forskel på, hvor ungdomsarbejdsløsheden har ramt. Kigger man f.eks. på de rige kommuner i Nordsjælland, er der kun ganske få unge i arbejdsløshedskøen. Gentofte er den kommune med færrest unge arbejdsløse, faktisk er der kun 7,6%. Det samme tal gør sig gældende i Hørsholm, og kommuner som Allerød, Skanderborg og Rudersdal ligger ligeledes pænt placeret.

Vender man derimod blikket mod udkantsdanmark, ser billedet helt anderledes ud. Lolland kommune har en ungdomsarbejdsløshed på hele 20,7%, Bornholm slås med hele 20,4% og i Odsherred ser det ikke meget bedre ud med 19,9%.

Undersøgelsen, som er foretaget af Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, viser også, at der er en lille overvægt af unge arbejdsløse kvinder. 13,8% unge kvinder mellem 16-29 år er arbejdsløse, hvor tallet hedder 12,9% for unge mænd.

Der er altså stor risiko for, at man som ung ender i arbejdsløshedskøen, hvorfor det på det kraftigste anbefales, at man vælger at blive medlem af en a-kasse og evt. en fagforening. Nu om dage er det nemt at finde en billig a-kasse og fagforening vi aet af de mange sammenligningssites. Der er næsten lige så mange af dem, som der er sites, der anviser og sammenligner lån og kredit – for eksempel hjemmesiden lånbank.dk

The following two tabs change content below.

Bente H.

Nyeste indlæg af Bente H. (se alle)

Disclaimer
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *