Flyve for første gang?

Jeg har en god ven, der er flyttet til Ungarn, nærmere betegnet Budapest. Jeg er blevet inviteret på besøg og har endelig besluttet mig for at tage af sted. Det tog lidt tid for mig at beslutte mig, fordi jeg aldrig har været ude at flyve før, så det var lidt skræmmende for mig. Jeg har læst om processen i lufthavnen online, og vil gerne dele det med dig her. Måske er det også din første flyvetur, og måske har du input, du gerne vil dele.

Først flybilletter

Første skridt er jo at få købt flybilletter. Jeg fandt min flybillet til Budapest på rejsepriser.dk. Jeg fik sitet anbefalet af en ven, og her kan du finde billige flybilletter. De har også en service, som gør, at du kan søge om erstatning ved flyforsinkelse.

Når du har købt dine flybilletter, og dine reservationer er bekræftet, vil du modtage en elektronisk billet. Det er meget sjældent at bruge papirbilletter i dag. Du vil modtage en rejseplan og et bekræftelsesnummer på e-mail.

Når der er 24 timer til din afgang, kan du tjekke ind online hos flyselskabet. Du kan også vælge dit sæde i samme forbindelse. Efter denne proces, modtager du et boarding pass, som du kan printe eller downloade til din mobiltelefon.  Tjek ind, så snart der er mulighed for det, så er der bedre chance for et godt sæde.

I lufthavnen

Har du bagage, der skal tjekkes ind, går du op til billetskranken. Sørg for, at der er adressemærker på din bagage, og at du har fjernet eventuelle gamle adressemærker eller stickers. Sæt dig godt ind i inden, hvilke ting der er tilladt at medbringe ombord i din håndbagage. Husk aldrig at stille din bagage fra dig, og bær aldrig andres bagage. Husk at sætte dig ind i, hvor mange kilo du kan medbringe.

Før du kan komme ud til din gate, skal du igennem security. Her skal du vise dit boarding pass og dit pas.  Her skal du og dine ejendele scannes, før du kan gå ud til gaten. Placerer din carry-on bagage, dine sko, bælte, overtøj etc., og hvad du har i dine lommer i bakkerne til scanning. Har du en bærbar computer med, skal den tages op af tasken. Husk også, at der er grænser for, hvor meget væske du kan medbringe. Læs op på dette inden.  Du går igennem en scanner og får dine ejendele på den anden side, når de er tjekket.

Når du er kommet igennem gaten, så tjek tavlerne med afgange, hvor du kan se din gate – blot for at få det bekræftet. Hvis der er tid, kan du altid få en snack, shoppe eller bare se på mennesker, men vær sikker på, at du er ved din gate senest 30 minutter før afgang.

Ombord på flyet

Nu skal du om bord på flyet – kaldet boarding. Der vil fremgå en gruppe på dit boarding pass. Din gruppe vil blive kaldt, når det er tid for jer at boarde flyet. Dit boarding pass vil blive scannet, inden du går om bord på flyet. Når du skal finde dit sæde, så se på rækkenumrene over sæderne. A-sæder er altid vinduessæder, og gangsæderne er oftest kaldes C. Når du har fået din bagage lagt væk i boksene over sæderne, kan du sætte dig og slappe af til afgang. Efter afgang kan du se film og TV-serier eller lytte til musik.

Når du kommer frem, så følg skiltene med ”Bagage claim” for at få din bagage. Find bagagehjulet med dit flynummer og vent, til du kan se din bagage. Du kan nu forlade lufthaven og tage hul på din ferie.

The following two tabs change content below.

Bente H.

Nyeste indlæg af Bente H. (se alle)

Disclaimer
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *