Inkasso

Gennem mere end 30 år som selvstændig har jeg mange gange været nødt til at sende dårlige betalere til inkasso. Jeg bryder mig ganske enkelt ikke om at sende en person eller en virksomhed til et inkassofirma og videre i fogedretten, men sådan er det.

Jeg sender altid en del rykkere ud, og også flere end jeg behøver, men jeg gør det for at undgå at kontakte et inkassofirma. Jeg forstår bare ikke, at man ikke bare betaler sin gæld. Mine kunder har bestilt en ydelse, og den har de fået, men de vil ikke betale for den.

Fandt inkassofirmaer på Novaindex.com

Som sagt bryder jeg mig ikke om, at der er nogen, der skal ende i Ribers RKI register, men det er jo deres egen skyld. Min kone er langt mere hård på det punkt, og det er også hende, der finder og kontakter inkassofirmaerne, vi bruger.

Det er ikke altid det samme inkassofirma, vi benytter os af. Inkasso prisen er vigtig for os, så vi forsøger at finde det billigste men samtidig det bedste. Sidste gang søgte og fandt min kone, Mona, en lang række inkassofirmaer på Novaindex.com.

Novaindex.com er et dansk virksomhedsregister hvor man finder alle typer virksomheder, herunder altså også inkassofirmaer. Vores revisor fortalte os, at vi også kunne kontakte en advokat for at få hjælp til inkasso. Denne gang valgte vi dog et professionelt inkassobureau til vores inkassosag.

Inddrivelse af gæld

Selvom jeg er ked af at skulle sende skyldner i Fogedretten for at få hjælp til inddrivelse af gæld, så fungerer det altså. Når først en dårlig betaler er sendt til retslig inkasso, så er det altså effektivt.

Jeg vil sige, at der går ikke længere tid end cirka 30 dage, før gælden er betalt. Så hvis du er kreditor, som en har en debitor, som ikke vil betale sin regning, så afsted til inkasso. Men når det er sagt, så forsøg først at indgå en aftale, for det kunne være, at vedkommende har en legitim grund.

Jeg har det sådan, at hvis en person er blevet skilt eller er i svære økonomiske vanskeligheder, så kan jeg godt forbarme mig over vedkommende. Men hvis det bare er fordi, de ikke gider at betale mig pengene, så er jeg kold.

Kilde: Novaindex.com

The following two tabs change content below.

Bente H.

Nyeste indlæg af Bente H. (se alle)

Disclaimer
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *