Cashmere er lykken

Det var med et anstrøg af vemod, at jeg i dag måtte kassere den lækre cashmere poncho, som jeg fik af min mand, da vi var på bryllupsrejse til Istanbul for snart 20 år siden. Den har nemlig tjent mig godt og været en trofast følgesvend i den kolde årstid, for jeg har nydt at sidde med den på, når vi har set fjernsyn om aftenen.

Men al slags tøj bliver jo slidt med årene, og i betragtning af, hvor meget jeg har brugt den poncho, må jeg erkende, at den har været særdeles holdbar, men nu var den efterhånden blevet så flosset i kanterne, at den måtte en tur i skraldespanden.

Måske et nyt tørklæde?

Men inden jeg smed ponchoen ud, havde jeg faktisk en ide om, at jeg måske kunne klippe den op og sy et par cashmere tørklæder af stoffet, men da jeg gik i gang med saksen, kunne jeg konstatere, at stoffet efterhånden var blevet så tyndslidt, at det var ubrugeligt til det formål. Det gik faktisk op for mig, at det tyndslidte stof nok ikke har været meget bevendt til at holde mig varm om aftenen, så det har nok mere været gammel vane, at jeg har nydt at sidde i ponchoen, når vi har siddet og set fjernsyn.

Til gengæld har jeg dog stadig et minde om den pragtfulde bryllupsrejse, vi havde til Istanbul, hvor vi i øvrigt har været et par gange senere. Den gang på vores bryllupsrejse købte vi nemlig også et par håndlavede sengetæpper, og dem bruger vi den dag i dag. Sådan nogle sengetæpper bliver jo heller ikke slidt på samme måde, som noget tøj, man har på, og de ser faktisk også ud til at kunne holde mange år endnu, og de holder også de flotte farver, selv om de er blevet vasket mange gange.

Det er måske lidt gammeldags at bruge sengetæpper, men det har jeg nu altid holdt fast i, og der er også en rent praktisk grund til det. Det er nemlig sådan, at min mand holder meget af at sove i satin sengetøj, hvilket han selvfølgelig så skal have lov til.

Satin i sengen…

Men jeg bryder mig faktisk ikke om satin i forbindelse med sengetøj, for jeg synes, det er alt for glat og har flere gange oplevet, at min dyne er røget en tur på gulvet, fordi det glatte stof, som både dynebetræk og lagen er lavet af, ikke holder fast på hinanden, når man for eksempel vender sig i sengen.

Derfor bruger jeg altid bomulds sengetøj til mig selv, og det betyder selvfølgelig, at vores to sæt sengetøj i dobbeltsengen ikke kan være helt ens at se på, og derfor synes jeg, at det er pænest at have vores sengetæpper til at skjule forskelligheden om dagen. Prøv engang at tjekke det her ud: https://merville.dk/kat/sengetoej/

På en måde kan det vel være ligegyldigt med de to forskellige sæt sengetøj, for soveværelset er jo ikke ligefrem det værelse, man viser frem for gæster, men nu har vi altså vænnet os til at bruge vores sengetæpper, så det bliver vi nok ved med.

The following two tabs change content below.

Bente H.

Nyeste indlæg af Bente H. (se alle)

Disclaimer
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *