Danske vinduer

Jeg har i lang tid ledt efter en ny bolig. Helst en lejlighed inde i centrum. Jeg vil gerne tilbage til centrum af byen. Jeg savner bylivet. Det er noget mere farverigt og sprudlende end herude i forstaden, hvor alt ligesom er for anonymt. Jeg kan se, at jeg ikke har råd til at købe en af de her topmoderne, nye lejligheder, der er blevet opført i de sidste år. Priserne er jo banket op i det vilde. Derfor har jeg ligesom brugt en del tid på at lægge min strategi om. Jeg havde jo tænkt, at jeg vil flytte ind i noget nyt. Men nu har jeg slået mig til tåls med, at jeg nok skal købe noget, der er lidt billigere, end jeg havde tænkt mig, og så bruge nogle penge på at få sat min nye bolig i tip-top stand.

Fordelene

Det kan jeg faktisk godt se fordelen i. Jeg kan jo få lavet min bolig, helt som jeg bare vil have den. Og jeg behøver ikke altid at være med på den sidste mode. Fx så har jeg i virkeligheden aldrig brudt mig om, at køkken og opholdsrum ligger i et til hinanden. Er der noget værre end at sidde og tale med sin 6 årige datter, imens emhætten kører på fuldt blus? Man skal jo sidde og råbe til hinanden. Og ja, jeg vil slet ikke nævne lugten af stegt kød, når alle har spist. Den hænger jo i rummet i ret lang tid – også efter grundig udluftning. Nej, i min verden skal køkkenet være adskilt fra spise og opholdsrum. Og ja, så må en af os voksne finde sig i at være isoleret i køkkenet, mens de andre hygger sig inde i spisestuen. Sådan er det bare.

Skal have nye vinduer

Jeg sætter derfor min lid til, at jeg kan finde en billigere lejlighed et godt sted inde i centrum, som måske er lidt ramponeret, og der skal bruges penge til istandsættelse. Om det handler om udskiftning af vinduer eller total renovering af badeværelset, kan være lige meget. Handler det om nye vinduer, så har jeg erfaringen. Der skulle jo skiftes vinduer i den bolig, hvor jeg bor nu. Jeg brugte ret lang tid på at vælge vinduer. Og ja, jeg har måske også lavet fejl.

Rationel og Velfac er godt

Men de Rationel vinduer, jeg fik sat i, er gode. Mindst lige så gode som Velfac vinduerne, vi satte i boligen, vi havde, inden vi flyttede hertil. Begge gange har jeg været tilfreds. Det handler bare om at bestemme sig for, hvilke vinduer man vil have. Og det kan ikke være så svært. Ofte, inde i centrum, er der jo regler for, hvordan facaden skal se ud. Og det indbefatter også vinduerne. Måske skal det være dannebrogsvinduer, man sætter i. Det har alt sammen noget med kommunens politik omkring fredning af bygninger at gøre. Men det kan man sagtens få løst i samarbejde med professionelle. Både arkitekter, bygningskyndige og i nogle tilfælde også via montørerne, der skal sætte vinduerne i. Så den del, vil jeg ikke frygte. Badeværelse eller køkken derimod?

The following two tabs change content below.

Bente H.

Nyeste indlæg af Bente H. (se alle)

Disclaimer
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *