Stråtag og tækning

Jeg har sagt det til min familie: Der bliver ikke nogen ferie til udlandet igen i år. Færdig. Bum. Vi skal bruge penge til at få lagt et nyt tag på vores hus. Det er totalt nedslidt. Og det kommer til at koste nogle kroner. Så der skal spares. Jeg fandt en god tækkemand her på Fyn, som jeg fik til at komme og se på taget. Han var meget ærlig og fortalte mig, at vi skal have et helt nyt tag. Der er gået råd i taget så mange steder, at han ikke kan se pointen i bare at reparere det. Han var faktisk bange for, at der måske også er gået råd i spærene, der ligger under selve taget. Han bad mig om lige at tjekke det med en tømrer, førend han sendte tilbud til mig.

Tømreren

Så, jeg fik en tømrer herud, som kom og kiggede oppe på loftet. Han kunne konstatere, at der kun er et af spærene, der skal skiftes. De andre er ok. Og de kan holde i mange år fremover. Så det er planen her til sommer: Vi skal have udskiftet et spær. Og vi skal have lagt nyt stråtag på huset. Det er jo ligesom en naturlig del af at bo i en idyllisk, lille landsby på Fyn: Der skal bare være stråtag på husene. At mit hus så oprindeligt blev bygget engang i 1800-tallet, er en del af historien. Dengang havde man ikke eternittage. Tegl var ikke så almindelige. Og som den nørd jeg er, så skal huset bare fremstå, som dengang det var nybygget. Så ja, desværre kære familie, vi må blive hjemme i år. Der skal lægges stråtag. Men til næste år. Så skal I bare se. Så kommer vi afsted. Måske på en dejlig lang ferie til Vietnam, sådan som I ønsker jer.

Smuk dag alligevel

Det er en vidunderligt smuk dag. Jeg ved ikke, hvad det er. Det er bare så skønt at mærke vinden. At mærke solens stråler i de få øjeblikke den får lov til at titte frem. Det er faktisk også rart at være på arbejde ude i køkkenhaven, selvom det småregner. Jeg er glad. Har fred og harmoni i mit liv. Fred og harmoni har jeg ikke altid haft, men efter at jeg flyttede hertil, er det bare gået bedre og bedre. Jeg har ligesom fundet mit sted.

Det er ikke et nemt sted. Det indrømmer jeg. Det er et ret ensomt sted. Men jeg er glad for det. Også selv om det tager lang tid at passe. Det er et lille landsted på Fyn. Jeg har lidt jord, som jeg dyrker kommercielt. Og så altså en køkkenhave og et lille hus. Du ved, det er et af de her huse med stråtag på Fyn, som alle med drømmen om at bo på landet ønsker sig.

Hvem kan reparere et stråtag?

Det er et besværligt hus. Gammelt. Måske blev den første del bygget tilbage i 1700-tallet. Der er meget arbejde med at holde det ved lige. Og her er bestemt ikke højt til loftet. Nej, jeg må næsten bukke mig, når jeg skal på toilettet, fordi loftet hænger så lavt. Men jeg nyder det. Elsker det. Og ja, jeg bruger den største del af min indkomst på at vedligeholde det. Huset fortjener det. Og jeg fortjener det.
Lige i øjeblikket er her en tækkemand. Han er ved at ordne mønningen på taget. Jeg fandt ham ved at søge på google efter ”reparation af stråtag” og kontaktede ham med det samme. Mest fordi jeg ved med mig selv, at hvis jeg ikke gør den slags ting, når jeg har økonomien til det, så bliver det aldrig gjort. Og det her med at forsømme sig selv og sit hus er altså farligt!

The following two tabs change content below.

Bente H.

Nyeste indlæg af Bente H. (se alle)

Disclaimer
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *