Drinks med rom

Nå, så er der ved at komme styr på de gamle rutiner igen. Det er da rart. Men i al den tid, hvor vi har været under mere eller mindre hårde restriktioner på grund af Covid-19, har vi altså også udviklet nogle nye rutiner og vaner. En ny rutine, som min mand har været meget aktiv, for at vi udviklede, var at holde fast på vennekredsen. Så han etablerede en ’madklub’. Når jeg siger madklub, så er det i virkeligheden en selskabsklub. Vi ses med venner og bekendte – på skift hos hinanden – hver fredag. Og det er ikke noget med sammenskudsgilde. Nej. Værterne står for hele aftenens menu. Alt fra velkomstdrink til menu og desserten. Vi mødes kl. 19, og så får vi lækker mad. Oftest.

Drinks er vigtige

På fredag er det så vores tur til at være værter for madklubbens medlemmer. Vi bliver 8 mennesker, i alt. Og ja, det er selvfølgelig en fælles indsats, vi gør min mand og jeg. Men det er som regel mig, der står for at lave maden. Dermed også at sammensætte menuen. Min mand tager sig af det, der har med drinks, vin til maden mv. at gøre. Han er god til at finde den rigtige vin til maden. Så længe han bare ved, hvad vi skal have at spise, så køber han gerne ind.

Men den middag, som vi skal holde på fredag, vil ligesom ikke falde på plads. Jeg er bare helt drænet for gode idéer til at lave en god menu. Derfor har jeg sagt til min mand, at han skal give mig en stikordsliste, så jeg kan få min fantasi i gang. Når først jeg får en grundlæggende idé, så er det nemt nok at få sammensat et godt måltid.

Den mørke rom

Indtil videre står der kun to ord på stikordslisten: Mørk rom og citrusfrugter. Det der med citrusfrugterne kan måske bruges til noget. Helt sikkert. Hvis jeg nu starter bagfra. Desserten: Appelsiner og lakrids. Det virker. Jeg laver Panna Cotta – med appelsin og lakridspulver. Hovedretten? Noget med fisk. Måske dampet? I appelsinsaft? Ej, det går ikke. Måske ceviche? Det kan godt være. Masser af limesaft og så forskellige fisk. Måske skal jeg lave flere forskellige ceviche? En med fisk. Kuller eller torsk. Og så en med rejer og muslinger – ja, hvorfor ikke. Forret? Ja, det giver næsten sig selv nu. Primo piatto: Pasta med citron. Slut. Bum. Menuen er klar. Starter og ender i Italien via et smut til Sydamerika. Hvorfor ikke? Det skal da nok blive godt.

Han elsker mørk rom

Så må min mand bare finde de rigtige vine at servere til retterne. Det kan han sagtens. Hvad han vil servere for vores gæster som velkomstdrink, bliver hans opgave at løse. Jeg ved, at det bliver noget med mørk rom. Det stod jo på stikordslisten. Han elsker rom og kan virkelig nørde om en god drink med rom i meget lang tid. Så opgaven bliver sikkert nem for ham. Fint nok. Det betyder, at han sagtens kan hjælpe mig i køkkenet med at skrælle og presse citrusfrugterne.

The following two tabs change content below.

Bente H.

Nyeste indlæg af Bente H. (se alle)

Disclaimer
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *