Er store piger forkerte?

Politisk korrekthed er jo noget, en vis herre med horn i panden har skabt – og det gælder faktisk på mange flere fronter end blot dem, der lige dukker op, når man taler om emnet. Et af de områder, der nok tales mindre om – men som er ganske vigtigt – er det med store piger / kvinder og reelt også store mænd og deres påklædning. Og det pudsige er, at mange i branchen, der sælger tøj, har det svært med at tale om for eksempel “tøj til store piger” eller om “tøj til store mænd” – begge de to links går til webshops, der heldigvis ikke lider under den berøringsangst.

Stort er smukt – men er det sundt?

Skønhedsidealer svinger gennem tiderne – og bestemt også geografisk og kulturelt. I nogle lande er det et statussymbol for mænd at være tykke eller direkte fede – det signalerer, at de har råd til at spise meget og godt. I andre lande er det lige modsat – her hyldes idealet om den slanke krop.

Når det handler om kvinder, er der ingen tvivl videnskabeligt: Det er IKKE sundt at være tynd. Det er selvfølgelig heller ikke sundt at være fed. Men kvinder, der har lidt til gården og gaden, som det kaldes, har faktisk en bedre hormonbalance end de tynde siv.

Mænd er det lidt anderledes med. Her er der ikke rigtig noget sundt ved overvægt, men lad os nu lige huske på, at store mænd ikke altid er overvægtige mænd! Nogle mænd er skabt store, høje og med en meget kraftig knoglebygning og ditto muskulatur. De kan sagtens være i XXXL klassen eller mere uden at være direkte overvægtige!

Det er den slags mænd, der også har et akut behov for tøj i store størrelser. Og her må vi heller ikke glemme høje mænd, der ofte har udfordringer med at finde tøj.

Til de mennesker, der har et direkte vægtproblem, er der to gode råd:

  1. Klæd dig i tøj, der passer til din kropsform
  2. Overvej en spisestil og en slankekur, der giver dig en sundere vægt

Dyrk gerne sport! Er du pige, er der et rigt udvalg hos Arkuricurvy i lækkert sportstøj til store piger: https://www.arkuricurvy.dk/dametoj/sportstoj/ 

Er du mand, kan du jo passende overveje en skiferie i den kommende skisæson. Og der er ingen undskyldninger, for der er MASSER af lækkert og godt skitøj til store mænd at få! Se bare her.

Uanset hvad: Vær selvbevidst og vurder, om du er sund og glad. Husk, at der også findes såkaldt tyndfede – altså mennesker, der trods et relativt slankt ydre faktisk er fede inden i kroppen omkring organerne. Døm ikke på det ydre alene 🙂

The following two tabs change content below.

Bente H.

Nyeste indlæg af Bente H. (se alle)

Disclaimer
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *