Introvert?

Der er en almen misopfattelse af, at indadvendte mennesker ikke er sociale. Faktisk kan indadvendte være lige så sociale som udadvendte. Forskellen på de to er, at de indadvendte mister energi, når de er sammen med andre mennesker, mens udadvendte mennesker får energi af at tilbringe tid med andre mennesker.

Hvad det betyder er, at selv selvsikre indadvendte mennesker vil føle sig drænet af energi, når de ikke har nok tid alene. For indadvendte er det normalt, at de bliver trætte af at have været sammen med en del mennesker. Det betyder ikke, at der er noget i vejen med dig, eller du er dømt til at være alene. Du er fuldt ud i stand til at have et socialt liv, du skal blot forstå dine egne grænser og agere i henhold til dem.

Sig ikke bare ja

Sig ikke ja til mere, end du kan holde til. Du kender dig selv og dine grænser – bedre end nogen anden. Uanset hvad din grænse er, så tag hensyn til den. Det er OK at sige nej tak, fordi du trænger til en pause. For eksempel hvis du har været sammen med venner hele søndagen, er det OK, at du trænger til at være alene søndag aften.

Hold dine små pauser

Tag små pauser. Der vil være tidspunkter, hvor du føler dig udmattet, men du har ikke den luksus, at du kan sige nej tak, så du kan være alene. Måske er du på et kursus i forbindelse med arbejde, på en tur med nogle venner eller du er på familiebesøg i julen. I disse situationer kan selv små pauser hjælpe dig til at lade op.

Tal med dine venner og familie om, at du har brug for noget tid alene for at lade op. Vær ærlig om, hvad det er, der trætter dig. Der er ikke noget at skamme sig over. Hvis du prøver at skjule det, vil det blot gøre det værre. Gode venner og familie vil være åbne og vise hensyn.

Der kan være situationer, hvor du har store problemer med at være sammen med andre mennesker, og her kan det være en hjælp for dig at få noget psykologhjælp som den, der tilbydes af Nordisk Krisekorps..

The following two tabs change content below.

Bente H.

Nyeste indlæg af Bente H. (se alle)

Disclaimer
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *