Kulde og allergi

Min søster købte for tre år siden et hus sammen med sin mand. De havde ledt længe, for det var et stort ønske at bo i nærheden af Vordingborg, så da huset endelig var der, slog de til. Dte var forår, og det var godt vejr, da de flyttede ind. Alt var fryd og gammen, til efteråret kom. Så begyndte virkeligheden at indfinde sig hos det lykkelige par.

Fodkulde og snue

Med efterårskulden begyndte de to at fryse om fødderne. Især om aftenen. Og de noterede sig også, at de begge døjede endel med tilstoppede næser. Og det blev bare værre og værre, efterhånden som vinteren kom.

De klagede deres nød til mig, og jeg anbefalde dem at kontakte et lokalt firma på Sjælland: Viking Isolering, der har afdelinger i både København og i Vordingborg. Det gjorde de så, og de lavede en aftale om at få gennemgået husets isolering.

Termografering

Det hele foregik ekstremt professionelt. Firmaet kom ud og foretog en såkaldt termografering, som er en speciel måling, der afslører kuldebroer, manglende isolering osv. Læs mere om termografering her.

Isolering af gulv, loft og hulmure

Det viste sig, at deres ellers skønne hus nærmest var uisoleret, og at der skulle en større omgang til. De fik et virkelig godt tilbud på isolering af hele huset, som de tog imod. Firmaet kom og ordnede isoleringen over 2 dage i alt. De fik udført en komplet hulmursisolering først.

Dagen efter blev der udført en gennemgribende og i øvrigt billig gulvisolering – og til sidst var det så en omgang loftisolering.

Det med isolering af loftet var ganske interessant, for det foregik med indblæsning af en speciel type af papiruld eller sådan noget, og det var en yderst hurtig og effektiv metode, som jeg var meget imponeret over.

Hjalp det så på helbredet?

Åh ja! De slap af med både snotnæserne og de kolde fødder nærmest fra dag 1! Og jeg behøver næppe fortælle, at deres forbrug af fyringsolie raslede ned. Faktisk ser det ud til, at de sparer så meget på fyringsolien alene, at det betaler hele isoleringsopgaven hjem på indre end 3 år!

Det er da ganske imponerende!

Hvis du er interesseret i at få et i øvrigt gratis tjek af isoleringen i din bolig:

Kilde: https://bedste-varmepumpe.dk/isolering/ – Bedste-varmepumpe.dk er en af Danmarks mest populære blogs om varmepumper og isolering.

The following two tabs change content below.

Bente H.

Nyeste indlæg af Bente H. (se alle)

Disclaimer
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *