Mere tid med flytning

En af mine venner er en ganske succesfuld forretningsmand og SEO ekspert, som jeg vil fortælle en lille smule om i denne artikel. Han gjorde nemlig det, som mange taler om men aldrig gør: Han flyttede hele sit liv om på den anden side af jorden i jagten på et bedre liv, mere tid og mindre stress. Og han lykkedes faktisk med det!

Søgemaskineoptimering uden geografi

Udover en del investeringer rundt omkring, arbejder han primært med det, der kaldes for søgemaskineoptimering. Hvis du ved bare lidt om branchen, har du allerede regnet ud, at det er Thomas Rosenstand, jeg skriver om nu. Han er kendt via firmaet Concept Interest og via sine efterhånden 19 års erfaring med netop søgemaskineoptimering. Se hjemmesiden her.

Faktisk startede han FØR Google gik i luften, så man må da sige, at han har erfaringen. Men det er nu ikke det, denne artikel skal handle om. I stedet vil jeg kort ridse op, hvad en flytning til Florida har betydet for ham.

Fra kulde og skat til paradis

Thomas flyttede i efteråret 2010 til Florida. Nærmere bestemt det sydlige Florida, hvor vinteren er som en dansk sommer, når den er allerbedst. Og så er der lige det med skatterne, som vist også var en stor del af beslutningen.

I Florida er “momsen” på 6%, og der ikke moms på fødevarer. Det er jo en lidt anden sats end de 25%, vi betaler her i Danmark…

Der er ikke nogen registreringsafgift på biler – kun de 6% sales tax (momsen). Det betyder, at Thomas i dag har råd til at køre i en bil, der i Danmark ville koste omkring 2,8 millioner kroner! Han har fortalt mig, at den årlige afgift for at have en nummerplade er på $45 – altså omkring 300 kroner. Det er alt, hvad han betaler i “vægtafgift”.

Tidsforskellen skabte ro

Der er 6 timers tidsforskel mellem Danmark, hvor han har de fleste kunder, og så Florida. Det betyder, at han har arbejdsro i store træk fra omkring klokken 10-11 om formiddagen, og det betyder, at han kan planlægge resten af dagen uden hensyntagen til at skulle være tilgængelig på telefonen.

De lavere leveomkostninger generelt har også betydet, at han har kunnet tillade sig at gå lidt ned i indtægt uden at gå på kompromis med hans i øvrigt ganske dekadente livsstil. Og det er lige noget, der passer ham. Det har også givet ham tid til at arbejde med flere sideprojekter – for eksempel hans interesse i sund ernæring, som er udmøntet i en yderst populær og anerkendt metode til varigt vægttab: Slankeskolen.

Er Florida eller USA noget for dig?

Det er nok svært at vide uden at prøve det. Mange danskere elsker at rejse på på ferie i Florida og i andre dele af USA. For eksempel er Hawaii rejser blevet det store hit hos mange. Og der er faktisk også danskere bosatte på Hawaii – men det er værd at huske på, at der er meget langt til alting, når man bor på Hawaii.

Hvis du går med tankerne om at flytte til USA, er det nok værd at starte med at besøge den eller de stater, du har i tankerne, tale med danskere i området og i det hele taget researche alt det, du kan. Hvis du så stadig har lysten: Gør det! Du lever kun én gang 🙂

The following two tabs change content below.

Bente H.

Nyeste indlæg af Bente H. (se alle)

Disclaimer
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *