Redningsvest

Skal du ud på havet, så skal du bære en redningsvest, hvis du er fornuftig! Måske ønsker du ikke at bære den under hele sejladsen, men du bør i det mindste have den liggende inden for rækkevidde.

De traditionelle redningsveste, som kaldes fastveste, er måske ikke lige så komfortable, som de oppustelige redningsveste. Af den grund vælger mange fiskere og sejlfolk ikke at have den på hele tiden.

Det er dog vigtigt at have in mente, at hvis først båden er ved at kæntre, så kan det gå rigtig stærkt. Det vil sige, at det er ikke sikkert, at du overhovedet når at få redningsvesten på, inden du ender i vandet.

Derfor kan det kun anbefales, at du køber en oppustelig redningsvest, som du næsten ikke lægger mærke til, at du har på. Fordelen ved en oppustelig redningsvest er netop, at den først blæser sig op, når du rammer vandet.

Redningsvest hund

Har du din firbenede ven med ude at sejle, bør du også købe en redningsvest hund. Hunde kan sagtens holde sig oven vande, hvis ikke det er for lang tid ad gangen, og hvis ikke bølgerne er for høje.

Problemet opstår, hvis der er lang tid til, at hjælpen kommer. Og især når redningsveste til hunde kun koster få hundrede kroner, så er der slet ingen undskyldning for ikke at købe en. Du finder alverdens redningsveste til hunde, mennesker (og babyer) på portalen Redningsvest-nu.dk

Udover redningsveste finder du også svømmeveste, som minder en smule om redningsveste. Forskellen på en svømmevest og redningsvest er, at en svømmevest ikke kan vende din automatisk om på ryggen, så du kan trække vejret i tilfælde af bevidstløshed.

Opdriften på en svømmevest er ganske enkelt ikke så god som en redningsvest. Af samme årsag anbefales svømmeveste kun til habile svømmere, som befinder sig tæt på land.  Svømmeveste kaldes også for sejlerveste eller kajakveste, da kajakroere bruger dem rigtig meget grundet den store bevægelsesfrihed.

Fiskere, som befinder sig langt ude på havet, bruger i mange tilfælde flydedragte. En flydedragt er en heldragt, som sikrer, at hele kroppen forbliver varm og tøj. Langt ude på havet kan der nemlig gå rigtig mange minutter før, kystvagten når frem og redder de, som ligger i vandet.

The following two tabs change content below.

Bente H.

Nyeste indlæg af Bente H. (se alle)

Disclaimer
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *