Tennis og skader

Jeg har lige set Roland Garros i fjernsynet. Det er en årlig tilbagevendende tradition for mig at følge turneringen på nært hold. De tennisspillere, der deltager, må være lavet af stål. Turneringen varer i 2 uger og har en meget lang tradition. Ikke kun spillernes fysiske kondition er i top. Deres psykiske tilstand må være så tunet ind på at skulle vinde, at de ikke tænker på andet. French Open er der nogen, der kalder turneringen. Det er en af de fire store turneringer, der findes.

Tennisalbuer

Ud over at tænke på, hvor mange timer tennisspillerne har brugt på at træne for at nå frem til at kunne deltage i turneringen, kan jeg aldrig lade være med at tænke på, hvor mange skader de må have haft at døje med, inden de når frem til at måtte deltage. Skader – ikke kun i form af en nødvendig behandling af tennisalbue eller en forstuvet ankel – som sommetider er ret alvorlige. Fx en sene, der er blevet revet over. Eller en rygskade efter et fald. Topatleter undgår ikke skader. Mange når aldrig deres mål nemlig at vinde turneringen. Det er der faktisk kun 1 af dem, der gør!

Den hårdeste

Turneringen – Roland Garros – har ry for at være den hårdeste af alle. Måske kan man sammenligne den med maratonløb: Man skal bare være topfit! Og teknisk dygtig for at komme frem til finalen.
At man så også bliver godt belønnet for mange års hård og konsekvent træning, er en helt anden snak. Det er jo ufattelige summer, der bliver jagtet af spillerne. Jeg så et eller andet sted, at hvis en spiller når frem til single-finalen, får han eller hun lige godt en million euro. Vinder han – eller hun – bliver vedkommende belønnet med mere end 2 millioner euro. Det er virkeligt mange penge. Faktisk uforskammet mange penge. Når man så lægger alle de honorarer en vinder af Roland Garros får for senere hen at reklamere for diverse produkter – lige fra dyre guldure til underbukser og shampoo, så kan man ligesom godt forstå, hvorfor de bruger deres liv på at spille tennis.

Jeg fik massage i København

Selv spiller jeg tennis for motionens skyld. Men jeg skal da ikke være bleg for at indrømme, at da jeg var barn, og havde haft en tennisketcher i hånden de første gange, drømte jeg også om at vinde Roland Garros. Var det ikke, fordi jeg faktisk fik adskillige tennisalbuer og rygskader under træningen (heldigvis godt hjulpet med professionel massage i København), da jeg blev lidt ældre, kan det da godt tænkes, at jeg kunne have modtaget trofæet, som vinder af Roland Garros.

French Open har en meget lang tradition. Første gang turneringen blev arrangeret, var for 130 år siden: I 1891! På det tidspunkt kaldte man den ikke for Roland Garros. Det navn blev først tildelt i 1928, da et nyt, stort stadion i Paris stod færdigt. Det er på dette stadion, som har fået navnet Roland-Garros, at turneringen udspilles. Men hvem var Roland Garros egentlig. Så vidt jeg forstår, var han pilot under 1. Verdenskrig. Det siges, at han var involveret i den første luftkamp, der nogen sinde blev kæmpet i verdenshistorien. Han var glad for at spille, fodbold, rugby og tennis.

The following two tabs change content below.

Bente H.

Nyeste indlæg af Bente H. (se alle)

Disclaimer
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *