Spar med et jordvarmeanlæg

Vores danske jord indeholder megen varme, og med et jordvarmeanlæg har du mulighed for at udnytte dette. Når solens stråler rammer – og opvarmer jorden – forsvinder denne varme ikke med det samme. Jorden er nemlig rigtigt god til at lagre varmen – selv om vinteren er der megen varme i vores jord. Et jordvarmeanlæg er en investering i vedvarende og effektiv energi, der giver et rigtigt stort udbytte.

Såfremt du investerer i et jordvarmeanlæg til opvarmning af din bolig, vil du skære 50-75 % af dit samlede CO2-udslip. Hertil kommer, at et jordvarmeanlæg ikke har en negativ indflydelse på hverken dyreliv eller din have. Modsat andre energiformer, så producerer et jordvarmeanlæg varme året rundt.

Hvad består et jordvarmeanlæg af?

Et jordvarmeanlæg på Bedste-varmepumpe.dk opvarmer din bolig på en meget effektiv og billig måde. Et sådant anlæg består af nogle jordslanger og en varmepumpe.

Jordslangerne graves ned i din have, og det er disse slanger, der sørger for at optage varme fra jorden. Jordslangerne indeholder en frostsikker væske, der bliver opvarmet af jorden. Efter den frostsikre væske er blevet opvarmet, løber den ind til jordvarmeanlæggets varmepumpe.

Varmepumpen omdanner den relativt lave temperatur fra den frostsikre væske, til energi med en meget høj temperatur. Efter den frostsikre væske har afgivet varme til pumpen, løber den tilbage til jordslangerne – hvorefter processen starter forfra.

Med jordvarme har du muligheden for at etablere et såkaldt behovsstyret anlæg. Dette adskiller sig fra et traditionelt jordvarmeanlæg, da denne type anlæg regulerer varmepumpens kompressor i forhold til det aktuelle varmebehov.

Således vil varmepumpens samlede elforbrug være markant lavere, end ved et ikke-behovsstyret anlæg. Denne type anlæg er typisk dyrere, men differencen bliver selvsagt udlignet på sigt, da varmepumpen er billigere i drift.

Et jordvarmeanlæg er meget driftsikker, og du bemærker det ikke i hverdagen. Et jordvarmeanlæg har typisk en levetid på +20 år – og således kan du se frem til mange år med overskud på din varmeregning. Hvad er jordvarme, kan du læse mere om på Jordvarmeanlæg.dk

The following two tabs change content below.

Bente H.

Nyeste indlæg af Bente H. (se alle)

Disclaimer
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *