Tidligt forår giver aktivitet i haverne

Foråret har ramt landet tidligt i år. Og det betyder masser af udendørs aktivitet efter en lang og kold vinter.

Klar i haven

Det er dejligt at få gjort haven sommerklar

I mange måneder har vi gået og ventet på sol og lune temperaturer. Nu er det endelig sket, og derfor nyder vi nu at opholde os udendørs. Der er mange ting som vi pludselig kan foretage os når solen skinner og temperaturen stiger.

Noget af det første vi gør når solen skinner, er at komme ud i haven. Efter en lang vinter med masser af blæst og frost, så er der en masse at se til i haven. Der skal fjernes blade fra efteråret, græsplænen skal gøres klar, der skal flyttes planter og måske endda sættes nye planter i haven. Hele haven skal med andre ord have en kærlig hånd. Men danskerne elsker det. Vi nyder at komme udenfor hygger os med at ordne haven og gøre den klar til en forhåbentlig god sommer. Der er ingen tvivl om at tidligt forår giver aktivitet i haverne, og sådan er det faktisk hvert år. Når vejrudsigten endelig giver håb om forår, så er vi klar til at rykke udendørs.

Der er bestemt også mange ting at give sig til i haven. Udover at gøre selve haven klar, så er der en lang række andre ting der skal ordnes inden vi for alvor kan nyde foråret i vores haver. Du skal sikkert have gjort din terrasse klar. Efter en lang og kold vinter, så trænger den helt sikkert til en stor omgang rengøring, således den igen kommer til at fremstå hyggelig og indbydende, og du så kan nyde de skønne sommeraftener på en flot og hyggelig terrasse. Der er jo ikke noget bedre end at sidde på en skøn terrasse og nyde en dejlig dansk sommeraften mens du samtidig nyder din flotte have som du gjorde flot og klar til sommeren da foråret ramte landet.

Måske har du også et sommerhus som du skal have gjort klar til endnu en sæson. Det er meget almindeligt at sommerhusejere rykker i sommerhuset når foråret rammer landet. Efter en lang vinter hvor sommerhuset måske slet ikke har været i brug, så er der bestemt også masser at se til inden du kan slappe af. Haven skal helt sikkert have en ordentlig tur, og du skal sikkert have rengjort terrasserne, således du kan nyde de skønne solskinsdage udendørs ved sommerhuset. Dine havemøbler skal naturligvis også findes frem, og selvom de måske har stået indendørs i vinterhalvåret, så trænger de sikkert alligevel til en god omgang rengøring.

Tidligt forår giver aktivitet i haverne, men det er heldigvis skønne aktiviteter, for efter en lang og kold vinter, så har vi virkelig brug for at komme udendørs og for at kunne nyde solen selvom temperaturen stadig er omkring de 15 grader. Det giver altid godt humør når foråret rammer landet, og det sætter uden tvivl gang i en masse positive ting og aktiviteter.

 

The following two tabs change content below.

Jan Have

Jan Have er autodidakt hus- og havemand med en stor interesse for udendørslivet.

Nyeste indlæg af Jan Have (se alle)

Disclaimer
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *