Pas på den dårlige mundhygiejne – se de gode råd til tandbørstningen

Selv om vi i Danmark bryster os af at have et godt tandpleje system er der stadig ting, som kan blive bedre. Og de fleste af dem handler faktisk om, hvordan man plejer og passer sine tænder i det daglige.

Mundhygiejne er vigtigt

Det er vigtigt for helbredet med en god mundhygiejne

At børste tænder er super vigtigt, det ved vi alle. Men faktisk er alt for mange mennesker alt for dårlige til at børste tænder. Ikke fordi de ikke børster tænder nok, men de bruger enten nogle meget ringe tandbørster eller børster ganske enkelt ikke godt nok, og det er ærgerligt, for det kan få store konsekvenser senere. Alle ved, at det er dyrt at gå til tandlægen, så det er bestemt med at gøre hvad der er muligt for at holde tænderne sunde og i god stand.

Først og fremmest så bør du altid købe gode tandbørster. Ja, de gode tandbørster koster noget mere end de billige, men der er bestemt også kæmpe forskel på kvaliteten, og med tandbørster der betyder kvaliteten utrolig meget. Derfor bør du altid købe de gode tandbørster, det betaler sig i længden. De holder længere og desuden børster de naturligvis meget bedre, så det kan kun anbefales at anvende gode tandbørster i super kvalitet. Udover at købe en god tandbørste er et også vigtigt at skifte tandbørsten ud regelmæssigt. Iflg. en undersøgelse udarbejdet af YouGov for Søndagsavisen, her citeret af BT, er det faktisk hele 16% af danskerne, som bruger deres tandbørste alt for længe inden de skifter til en ny.

Når du børster dine tænder, så er det vigtigt at du børster godt og grundigt. Tag dig derfor god tid til at børste tænderne, selv om du sikkert har travlt om morgenen. Afsæt gerne mindst 5 minutter, således at du får foretaget en grundig og effektiv børstning af dine tænder. Det lyder måske af meget, men så er du sikker på, at du får det gjort godt og grundigt. Dermed har du gjort, hvad du bør gøre for at holde dine tænder sunde og raske. Derved minimerer du risikoen for dyre besøg hos tandlægen, fordi du har sjusket med din tandbørstning. Medmindre du holder af at besøge tandlægen og betale store regninger, så er der bestemt god grund til at være seriøs og konsekvent når det handler om tandbørstning.

Hvis du har børn, så er det naturligvis også super vigtigt at du lærer dem at børste deres tænder godt og grundigt. Hvis de allerede lærer det i en tidlig alder, så vil de givetvis fortsætte med det, når de bliver ældre, og dermed vil de forhåbentlig have gode og sunde tænder for altid. Sørg også for at købe gode tandbørster til børnene, tandbørster til børn er ofte blødere end tandbørster til voksne, men der er et kæmpe udvalg indenfor tandbørster, så det er super nemt at finde tandbørster til både børn og voksne. De sælges mange steder, og du kan evt. spørge din egen tandlæge hvilken type tandbørste vedkommende vil anbefale til dig.

Du kan også med fordel anvende tandtråd, selvom mange finder det besværligt og irriterende. Men det er en god ide, og hvis du først får det lært og går det til en daglig rutine, så er det faktisk slet ikke så slemt. Det kræver lidt tålmodighed i starten, men herefter bliver det faktisk hurtigt til en vane på lige fod med selve tandbørstningen. Hvis du både anvender tandtråd og børster dine tænder med en god tandbørste, så bør du bestemt kunne holde dine tænder sunde og raske i mange år, og dermed slippe for hyppige og dyre tandlægebesøg.

Det er desuden velkendt, at der er en sammenhæng mellem dårlig mundhygiejne og flere forskellige sygdomme (se bl.a. AvMinTand.dk og dr.dk). Så der er altså god grund til at sørge for en god mundhygiejne og her udgør tandbørstningen en vigtig del.

The following two tabs change content below.

Palle Larsen

Palle Larsen er freelance skribent med kompetencer indenfor et bredt spektre af emnefelter.

Nyeste indlæg af Palle Larsen (se alle)

Disclaimer
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *