Klar til sommeren: Vælg de rigtige solbriller

Nu hvor sommeren endelig står for døren, er det også blevet tiden, hvor solbrillerne for alvor skal findes frem og tages i brug. Lige så vigtigt som det er, at solbrillerne beskytter øjnene mod solens stråler, lige så vigtigt er det selvfølgelig at de solbriller du vælger passer til dit ansigt, så du ser godt ud, når du skal ud og nyde sommervejret.

Solbriller på stranden

Bliv strandklar med solbriller, som passer til dit ansigt

Lige så essentielt som vanter er til vinter, er solbrillerne til sommer. Står du og skal ud og investere i et nyt par solbriller, så læg mærke til, hvordan den enkelte brille komplimenterer din ansigtsform. Men hvilken ansigtsform er det egentlig lige jeg har, spørger du måske? Det kan du hurtigt og nemt finde ud af. Træk dit hår tilbage med et pandebånd eller en hårbøjle, så din pande er blottet. Grib din make-up pung og find så en læbestift. Stil dig foran et spejl, og begynd at tegne dit ansigts silhuet op på spejlet med læbestiften. Abrakadabra. Så har du din ansigtsform!

Nedenfor kan du se, hvilken slags solbriller, der komplimenterer din ansigtsform.

Rundt ansigt

Kendetegnet ved et rundt ansigt er, at dine kinder er runde. Ligesom din hage. Dit ansigt er lige så langt, som det er bredt.Du skal derfor vælge solbriller, som er firkantede eller rektangulære med kraftigt stel. De skaber en god kontrast til dit ansigts runde former. Det kunne f.eks. være modeller, som bl.a aviator, fordi et smalt stel, som skråner ind mod hagen, vil få dit ansigt til at syne smallere og længere. Det gælder også om at være modig og eksperimenter med farverne.

Grundet sit ansigt bløde kontur, så skal du holde dig langt fra runde solbriller. Disse vil få dit ansigt til at se endnu mere rundt og massivt ud. Det er så absolut no go!

Kendte med rundt ansigt: Drew Barrymore, Cameron Diaz, Kirstin Dunst

Ovalt ansigt

Et ovalt ansigt er kendetegnet ved, at din pande er bredere end din hage og din hårgrænse er blød og rund.

Tillykke! Du er den heldige vinder af en ansigtsform, hvor du stort set kan vælge og vrage, som du lyster.Du kan stort set bruge alle typer solbriller, men især bløde kanter på rammen er en favorit.  Du skal vælge stel som passer til ansigtets størrelse, men ellers kan du godt være dristig eller kreativ.

Der er ikke meget du skal undgå med et ovalt ansigt, men du bør overveje at holde dig fra stel, der fylder meget i siderne og fra meget små og runde briller. Ellers er det bare at gå amok.

Kendte med ovalt ansigtsform: Jesssica Alba, Heidi Klum, Beyonce

Aflangt ansigt

Den aflange ansigtsform ligner den firkantede en smule. Dit ansigt er smalt ved kinderne og er længere end det er bredt. Din hage og underkæbe er de mest fremtrædende ansigtstræk.

Det du skal jagte er helt sikkert brede solbriller, der får dit ansigt til at synes mindre aflangt. Stellet må også gerne være bredere end din pande. Det er dog meget vigtigt, at størrelsen er harmonisk i forhold til ansigtets størrelse, så du ikke kommer til at ligne en alien.

Du skal helt klart gå en stor bue udenom briller, der tynger dit ansigt nedad, så du ser mere aflang ud, end du er i forvejen.

Kendte med aflang ansigtsform: Sarah Jessica Parker, Liv Tyler, Gisele Brunchen, Gwenneth Pathrow

Firkantet ansigt

Du har en pande, der er bred. Du har en firkantet kæbelinje og en firkantet hårgrænse. Bred pande og firkantet kæbelinje, dvs. at pande, kindben og kæbeparti har samme bredde.

Dit ansigt hårde konturer gør, at du skal lede efter solbriller, som har bløde kanter eller tyndt stel. Gå efter runde eller ovalt formede solbriller, som får din ansigtsfacon til at se mindre firkantet ud. Som du sikkert allerede har regnet ud, så er solbriller med firkantet stel eller glas et absolut no go!

Kendte med firkantet ansigtsform: Demi Moore, Keira Knightley, Paris Hilton

Hjerteformet ansigt

Din ansigtsform er bredest ved panden. Du har tydelige, brede kindben og din hage er markant og smal.

Du har både runde og kantede vinkler i dit ansigt, så du kan slippe af sted med de fleste faconer. Lucky you! For at skabe et harmonisk look, skal du dog sørge for, at dine solbriller trækker opmærksomheden nedefter. Dråbeformede aviator solbriller eller oversize solbriller passer perfekt til dig. Solbriller uden tydeligt stel er også supergode til dig.

Solbriller, der er fyldt med pynt og sten – især øverst oppe – er ikke den bedste idé du har fået. De vil virke alt for dominerende til dit lille ansigt.

Kendte med hjerteformet ansigt: Jennifer Love Hewitt, Reese Witherspoon, Eva Longoria

 

Når du har styr på din ansigtsform kan du vælge den helt rigtige brille, som passer dig perfekt. Og så er du for alvor klar til sommeren.

The following two tabs change content below.

Palle Larsen

Palle Larsen er freelance skribent med kompetencer indenfor et bredt spektre af emnefelter.

Nyeste indlæg af Palle Larsen (se alle)

Disclaimer
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *