Til fest med bumser

Det blev fredag, og mine bumser var stadig ikke forsvundet. Tværtimod var der kommet 3 mere til, så jeg lignede mere eller mindre en nybagt pizza i ansigtet.

Jeg havde døjet med uren hud, som hudorme og bumser, siden 16 års alderen, og i en alder af 24 år var der ingen tegn på, at de ville forsvinde inden for nærmeste fremtid. Jeg kan huske, at jeg som 22 var ved at være rigtig træt af al den akne. Bumserne begyndte at smitte af på mit selvværd, så piger var der bestemt ikke mange af i ”bumseårene”.

Lignede røde hunde!

Jeg forsøgte alt muligt for at få bumserne til at forsvinde. Jeg begyndte at spise udelukkende sund kost, jeg prøvede Clearasil, jeg undgik for meget stress osv. osv., men de blev ved med at vælte frem. I starten fik jeg flest bumser i ansigtet, altså kinder, hagen og i panden, men langsomt begyndte de også at dukke op på ryggen, på numsen og på brystet, som også er beskrevet på . På et tidspunkt var det faktisk så slemt, at min far troede, at jeg havde fået røde hunde i en alder af 23 år!

Kontakt disse kosmetologer i Danmark

Til sidst fik min mor nok, da jeg begyndte at melde fra til diverse skolefester, fordi bumserne var ved at blive en kæmpe psykisk belastning for mig. Min mor tog mig med til lægen, som henviste mig til en dermatolog, som er en eller anden form for hudlæge.

Behandling af bumser

Dermatalogen Hans kunne se, at min hud var utrolig fedtet, og porerne var fyldt med snavs. Hans bad mig om at rense mit ansigt hver morgen og aften, så porerne ikke blev lukket til, og huden kunne få luft. Efter rensning skulle jeg smøre huden ind i en olie eller en vandbaseret creme. Hans sagde, at det var vigtigt at bruge den rigtige creme eller olie, da de forkerte kunne tilstoppe porerne yderligere.

Vi endte med at købe Argan olie, som er en fantastisk olie udvundet af argan rødder. Olien er ligeledes super god mod eksem, rynker, pigmentpletter og psoreasis.

På de steder som var mest udsatte for bumser, skulle jeg bruge Basiron Gel. Basiron Gel er efter sigende et af de bedste midler til bekæmpelse af uren hud. Hans kaldte gelen for den ultimative bumsecreme. Basiron indeholder et aktivt stof ved navn Benzoylperoxid, som åbner porerne og dræber bakterierne, før de når at vokse sig store.

Metoderne virkede

Heldigvis virkede metoderne, som Hans anbefalede mig, helt perfekt. Efter cirka 4 måneder havde jeg faktisk kun et par bumser og hudorme tilbage på ballerne, og alle andre steder var de helt forsvundet.

Hvis ikke de havde virket, ville Hans have givet mig en anden og meget mere seriøs bumse behandling ved navn Roaccutan. Grunden til at hans ikke startede med at udskrive denne kur, var på grund af de potentielle bivirkninger. Roaccutan er et vidundermiddel mod bumser, men det kan have bivirkninger som:

  • Eksem på kroppen
  • Lettere hovedpine
  • Depression
  • Tør hud
  • Tørre slimhinder ved læber, næse og øjne

Dog er Roaccutan stadig et utroligt populært middel mod bumser og uren hud, da det modvirker alle de faktorer, som forårsager bumserne. Det være sige formindskelse af talg, stopper tilstopning af talgkirtlerne, formindsker antallet af bakterier, og det hæmmer betændelsen.

I dag er jeg 32 år og næsten helt fri for akne. Jeg får naturligvis af og til en bums på ryggen eller på numsen, men det kan jeg kun grine af 🙂

The following two tabs change content below.

Bente H.

Nyeste indlæg af Bente H. (se alle)

Disclaimer
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *