Her finder du gratis billeder på nettet

Gratis billeder, gratis billeder…? Hvad er nu det? Er alle billeder ikke gratis billeder? Som udgangspunkt er alle billeder beskyttet af loven om ophavsret. Det gælder også, selvom de ligger offentligt tilgængeligt, så du kan sakse og sætte dem ind, hvor du synes, at du har brug for dem.

På et splitsekund kan Google hjælpe dig med at finde et hav af fotos af alt fra havskildpadder til gamle cykler, men de er altså ikke til fri afbenyttelse – også kaldet royalty free. Bruger du et billede uden tilladelse eller uden at betale fotografen risikerer du at modtage en regning. Bødens størrelse afhænger blandt af i hvor vid udstrækning, du har benyttet billedet. Der er forskel på, om du har brugt det i en festsang til en privat fest eller om du har brugt det i en folder, som er distribueret i et stort antal.

Vil du gerne undgå denne situation, så læs med her. Vi giver dig 5 steder, hvor du kan hente gratis billeder og dermed være sikker på at undgå nogle hak i tuden. Blandt de gratis billeder dukker der også billeder op, som kan koste et beløb. Inden du downloader et billede, skal du derfor være sikker på, at billedet et gratis/royalty free.

http://www.freeimages.com/

Tidligere hed siden sxc.hu. De har rigtig mange billeder. Kan kun anbefales.

http://gratis-billeder.dk/

Savner du billeder mest fra Danmark, så er det her du skal kigge. Nem og overskuelig side opdelt i gode kategorier.

https://www.flickr.com/

En side hvor private kan uploade deres billeder. Igen er det vigtigt, om det billede, som du har kig på nu også er royalty free.

Synes du ikke, at du kan finde det du søger blandt de ovenstående websteder, kan vi anbefale dig også at tage et kig på denne artikel, som lister mere end 20 steder, hvor der kan hentes gratis billeder.

 

The following two tabs change content below.

Palle Larsen

Palle Larsen er freelance skribent med kompetencer indenfor et bredt spektre af emnefelter.

Nyeste indlæg af Palle Larsen (se alle)

Disclaimer
,
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *